Torgdagen i Bergen

//Torgdagen i Bergen
Laster Hendelser
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Den tradisjonsrike Torgdagen i Bergen arrangeres for 40. gang, et signaturarrangement for handelsbyen Bergen og kystkulturen.

Torgdagen er kystkulturens festdag. Det blir skikkelig liv i byen, og kaiene er pyntet med nydelige veteranbåter med ulik historikk og i alle størrelser. Torgdagen er en fabelaktig arena for å vise at kystkulturen så absolutt er i live, noen driver med høyst moderne musikk som tydelig har røtter i vår livsstil, og noen driver med håndverk godt forankret i århundregamle tradisjoner.

Bergensere og folk i kommunene rundt har alltid møttes på Torget, for å utveksle både varer og kulturuttrykk. Det er typisk vestlendingen å være glad i heimstaden sin, og det er like typisk å søke ut, enten det er over kommunegrensen eller over havet. Kystkulturen er dynamisk og livlig, den finner stadig nye uttrykk, og har samtidig røttene godt forankret i århundrenes historie.

M/S Vestgar går i rute denne dagen. Denne gamle rutebåten går fra Geitanger kl. 09:30 med retur fra Bergen kl. 15:00. Billetter og mer informasjon finner du her.

M/S Vestgar